Nieuws

NIEUWS VAN TALENT EN HAAR SCHOLEN

U kunt ons ook volgen op Twitter: @StichtingTalent

06-07-2017
Benoeming Bert Groenewoud als directeur-bestuurder bij Stichting Talent

Per 1 september a.s. zal Bert Groenewoud de functie van directeur-bestuurder bij Stichting Talent bekleden. Hij is de opvolger van GeertJan Nelson. Bert is momenteel werkzaam bij de Onderwijscoöperatie. Binnen deze organisatie houdt hij zich bezig met het thema beroepsontwikkeling en professionele ruimte. Daarvoor was hij langere tijd actief voor de NTR als hoofdredacteur Jeugd en (school)tv-programm's. In het begin van zijn carrière was hij leerkacht en directeur in het basisonderwijs.


06-07-2017
Wijziging directiesituatie obs Het Ooievaarsnest

 

De directiesituatie bij openbare basisschool Het Ooievaarsnest te Zwaag is per 1 juli jl. gewijzigd. Met ingang van deze datum is Caroline Sunnotel-Pauw directeur van deze school. Caroline was daarvoor locatiemanager op de locatie De Bres van De Klipper. 


16-03-2017
Openbare daltonschool De Tweemaster heeft deze maand de tweehonderste leerling ontvangen

Stijn is op dit moment de beroemdste leerling van De Tweemaster. Op zijn vierde verjaardag werd hij feestelijk onthaald. Hij stapte (net als alle andere leerlingen) onder een ballonnenboog door het schoolplein op. Eenmaal in zijn eigen groep aangekomen, kreeg hij een mooie verjaardagsmuts met de cijfers 200 erop aangemeten. Daarna werd Stijn uitgebreid in het zonnetje gezet (hij werd toegezongen en kreeg een mooi boek). Ook mocht hij alle klassen langs om de overige 199 leerlingen een cupcake te geven. 

De Tweemaster staat in de wijk Risdam Zuid. Dit schooljaar zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. Volgend schooljaar gaat de school starten met het vijf-gelijke dagen model.
Donderdag 16 maart is er een open ochtend. Ouders kunnen dan de school tussen 09:00 en 12:00 uur in bedrijf zien, krijgen een rondleiding, mogen lessen volgen, kunnen informatie halen en kunnen zich inschrijven. 

 05-09-2016
De Bussel doet mee aan pilot GP Groot om anders met afval om te gaan
Obs De Bussel gaat meedoen aan een pilot georganiseerd door GP Groot. Op de Bussel gaan ze 10 weken lang anders met hun afval om (afval scheiden in plaat van alles in een vuilnisbak). De Bussel gaat schoon plastic en drinkkartonnen apart inzamelen en kijken hoeveel % restafval er dan nog in de algemene container terecht komt. De verwachting is dat dit 10 % minder is. Dit is een mooie winst voor het milieu.
De pilot heet 10-10-10. GP Groot start hierover een publiciteitscampagne, zie ook de website van GP Groot www.10-10-10.nl.
  


18-04-2016
Nieuwe directeur obs Jules Verne 

Met ingang van 1 april 2016 is de heer Marino van Montfoort bij obs Jules Verne in dienst getreden als directeur. Hij is de opvolger van Cissy Merison die per 1 augustus 2015 is gaan werken als directeur van een school in Amsterdam. Marino is 54 jaar en woont in Houten (provincie Utrecht).
Meer informatie over de school kunt u vinden op http://www.obsdejulesverne.nl/

 

15-02-2016
Programmeren op school 

Op obs Het Ooievaarsnest is er een groep meerkunners op het gebied van rekenen. Deze kinderen komen één keer in de week bij elkaar om met elkaar moeilijkere sommen te bespreken. Ook krijgen ze begeleiding en instructie over ingewikkelde rekenopdrachten voor hun weektaak. 
Deze groep kinderen krijgt sinds kort een nieuwe uitdaging; leren programmeren! 

Tijdens deze bijeenkomsten leren de kinderen diverse programmeertalen te begrijpen en toe te passen, gaan ze bezig met het programmeren van robots. De kinderen leren ook waar programmeren en robots allemaal voor gebruikt worden en gaan dat zelf ook toepassen door middel van scratch (https://scratch.mit.edu ) en het leren ontwerpen, maar ook zelf uitprinten van hun ontwerp met een echte 3D-printer.

 

Een mooie uitdaging en na les één hadden de kinderen al geleerd hoe computers werken met nullen en énen, hebben ze gezien hoe een robot de rubix cube kan oplossen en, misschien wel het grappigste van de dag, hebben ze gezien wat er gebeurt als je een robot niet exact vertelt wat het moet doen.

 

Bent u geïnteresseerd of wilt u een kijkje komen nemen tijdens deze lessen, dan kan dat. Neem daarvoor contact op met de school obs Het Ooievaarsnest, Kalbstraat 1, Zwaag, 0229 23 73 30. 

Meer info: www.obshetooievaarsnest.nl 
03-02-2016

Nieuwe leden Raad van Toezicht Talent 

In verband met het vertrek van twee leden van de Raad van Toezicht eind 2015 heeft Talent twee nieuwe toezichthouders gevonden. Het zijn de heren Cees Roem en Peter Westenberg. Tijdens de vergadering van de Raad van Toezicht d.d.
26 januari jl. is de heer Peter Westenberg gekozen tot voorzitter. De officiële benoeming door de gemeenteraad van de twee nieuwe leden heeft op 2 februari jl. plaatsgevonden. Hieronder treffen jullie nadere informatie aan over hen.

Cees Roem is woonachtig te Bergen NH en lid van de gemeenteraad in de gemeente Bergen waar hij ook wethouder is geweest. Maatschappelijke betrokkenheid loopt als een rode draad door zijn leven.
Hij heeft zitting in diverse toezichthoudende organen. De heer Roem is bijvoorbeeld voorzitter van de Raad van Toezicht van De Blauwe Loper , openbaar basisonderwijs Heerhugowaard.

Peter Westenberg is woonachtig in Hoorn. Tijdens de vergadering van 26 januari jl. is hij door de Raad van Toezicht van Talent gekozen tot  hun nieuwe voorzitter. Hij volgt in die functie Loek Jorritsma op. De heer Westenberg opereert in een bestuurlijke omgeving graag op het snijvlak tussen overheid en publieke-private sector, zowel als bestuurder als interim-manager. Hij is in Hoorn bekend vanwege zijn periode als wethouder waarbij hij ook onderwijs in zijn portefeuille had. Peter Westenberg heeft veel ervaring op bestuurlijk gebied, onder meer bij het Regionaal Avondcollege (RAC) en de vereniging Het Carillon in Hoorn. Voorheen was hij als toezichthouder betrokken bij Stichting Rentree en Schouwburg Het Park. Momenteel is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Regio VVV Hart van Noordholland.

 

18-01-2016
Kleuterkrant 

Speciaal voor kinderen uit de gemeente Hoorn die het komend schooljaar vier jaar worden, brengen de vijf stichtingen Penta, TVH, Parcival, ISBO Noord-Holland en Talent uit de gemeente Hoorn een gezamenlijke krant uit: De Kleuterkrant. Hierin kunt u per wijk informatie terugvinden over de scholen en open dagen. Klik hier om De Kleuterkrant te bekijken.

06-01-2016
Techniekfilm obs De Bussel 

Op 23 november 2015 heeft TechniekTalent.nu een techniekfilm gemaakt in samenwerking met obs De Bussel. Klik hier om het filmpje te bekijken. Obs De Bussel maakt gebruik van het "International Primary curriculum (IPC) onderwijs". Dit programma is van oorsprong ontwikkeld om kinderen van de medewerkers van Shell in het buitenland de kans te bieden Nederlands en Engelstalig onderwijs in het buitenland te volgen. Inmiddels is dit onderwijsconcept door de stichting NOB (Nederlands Onderwijs in het Buitenland) en IPC Nederland vertaald  en herschreven voor de Nederlandse scholen. Het concept draagt het keurmerk van de Nederlandse Onderwijs Inspectie. Op de website van obs De Bussel kunt u hier meer over lezen en zien. http://www.obsdebussel.nl/pagina/358490/IPC
 


17-11-2015
Nieuwe directeur obs Socrates per 1 januari 2016 

Met ingang van 1 januari 2016 zal Liesbeth Bruin bij obs Socrates in dienst treden als directeur. Zij is op dit moment directeur van OBS W.J. Driessen in Grootschermer.
Er liggen haar, het team, de kinderen en de ouders/verzorgers mooie uitdagingen te wachten. Talent zal immers samen met de gemeente Hoorn voor deze school op relatief korte termijn een nieuw gebouw realiseren.

 

Liesbeth is de opvolgster van Rogier Levy. Rogier heeft, naast zijn functie als directeur van KlimOp, de bovenschoolse ICT-coördinatie op zich genomen.

01-10-2015
Het Cruyff Court toernooi Risdam is gewonnen door de jongens van Het Ooievaarsnest groep 8
Op woensdag 30 september vond Het Cruyff Court toernooi Risdam plaats. De laatste wedstrijd tegen Het Fluitschip was beslissend. De school die dat duel met twee doelpunten verschil zou winnen, was winnaar van het toernooi. Bij een gelijkspel of een doelpunt verschil ging de Piramide er met de winst vandoor. Het Ooievaarsnest speelde goed en won de wedstrijd met 7-3. 
De finale wordt op 28 oktober gespeeld op een nader te bepalen Cruyff Court in Hoorn. 
 


22-05-2015
Circus op Obs Wereldwijzer
Vrijdag 22 mei was er op Obs Wereldwijzer (Hoorn Kersenboogerd) een echt kindercircus!
Onze eigen kinderen werden in één dag circusartiest door circus Tadaa!
Onder begeleiding van Bas en John werd het een enorm spektakel.
De ochtend bestond uit het kennismaken met de circustechnieken, zoals bijvoorbeeld jongleren, bal lopen, éénwielfietsen en fietsen op hele kleine fietsjes, koorddansen, en nog veel meer!
's Middags kozen de leerlingen hun favoriete onderdeel om daarna een spetterend optreden van een uur te geven, voor alle ouders, opa's en oma's. Het publiek, maar ook de kinderen waren razend enthousiast.
Het circusthema wordt vrijdag 29 mei van 17.00 tot 20.00, afgesloten met een fancy fair.

    
 
30-03-2015
Carolien Stadhouders met pensioen
Op 26 maart heeft Stichting Talent afscheid genomen van Carolien Stadhouders, algemeen adjunct-directeur. Na jarenlange inzet met hart en ziel gaat zij genieten van een welverdiend pre-pensioen.

Als Stichting willen wij haar bedanken voor haar enorme inzet, waarbij zij verantwoordelijk was voor de financiën en het gebouwenbeheer. 
Voorop stond altijd; onderwijsverbetering. Een bijzondere eigenschap voor iemand die uit het bedrijfsleven vandaan is gekomen en een eigenschap die we altijd zeer gewaardeerd hebben en zullen gaan missen.

Donderdag hebben we met elkaar een afscheid gevierd dat ze verdiende en een mooie afsluiting is geweest van jaren van trouwe dienst.

Carolien, namens ons allemaal, dank je wel!
14-11-2014
obs De Zonnewijzer wint kindergemeenteraad 2014
Op donderdag 13 november organiseerde de gemeente Hoorn samen ProDemos de Kindergemeenteraad. Ruim veertig leerlingen van vijf basisscholen deden hieraan mee, waaronder twee scholen van Stichting Talent: obs De Bussel en obs De Zonnewijzer. De vijf scholen bedachten ieder een plan met als thema 'Feest voor iedereen'. Dit plan mocht maximaal € 4.000,00 kosten.
Obs De Zonnewijzer is de winnaar van de Kindergemeenteraad 2014. Zij bedachten het plan om samen met kinderen van ZMLK school De Eenhoorn een voorstelling te maken met dans, muziek en toneel. Dit plan werd met grote meerdereheid gekozen en wordt komend jaar uitgevoerd.

Daarnaast mag elke provincie voor de Nationale Madurodamraad één afgevaardigde leveren. ProDemos en Madurodam hebben namens Noord-Holland voor Hoorn gekozen. De winnende klas van obs De Zonnewijzer mag zitting nemen in de Nationale Madurodamraad, Linde Deen zal deze raad vertegenwoordigen namens haar klas. Naast het gewonnen plan mogen zij drie goede doelen aandragen in de raad. De twaalf winnende doelen (gekozen door alle leden van de raad) krijgen € 2.500,00 te besteden.

Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.
Klik hier voor het gehele artikel.

11-11-2014
Natuurspeelplek voor obs Jules Verne
Vandaag heeft wethouder Michiel Pijl € 10.000,00 overhandigd aan obs Jules Verne voor het inrichten van een natuurspeelplek bij de school.
Kinderen van groep 6 en 7 zijn hierbij zelf de ondernemers en hebben hier ook een contract voor getekend. Zij zullen zelf mensen werven die mee gaan helpen de natuurspeelplek in te richten. Alle kinderen van obs Jules Verne mogen meedenken over het ontwerp voor deze natuurspeelplek.
Wethouder Michiel Pijl en Klaas Blaak van Stichting Netwerk zijn de toezichthouders van dit project.
Een heel mooi inititatief en leuk om dit project te blijven volgen.
Wilt u meer informatie over obs Jules Verne, klik dan hier.

03-11-2014
Bezoek leerlingen obs De Tweemaster aan monument De Vlinderrots
Op 12 november zullen circa 50 leerlingen van obs De Tweemaster een bezoek brengen aan het monument De Vlinderrots. Het bezoek vindt plaats in het kader van de Week van Respect
(maandag 10 t/m zondag 17 november 2014). Tijdens dit bezoek krijgen de leerlingen uitleg over het ontstaan en de aanleiding van het monument.  


01-10-2014
Opening "Natuurlijk spelen Schoolplein" obs Klimop
Vanmorgen heeft de officiële opening plaatsgevonden van het "Natuurlijk spelen Schoolplein" obs Klimop. Wethouder Michiel Pijl plantte een Elstar appelboompje als symbolische openingshandeling.
Klik hier voor het volledige artikel uit het NHD over deze opening.04-09-2014
Opening nieuwkomersklas
Op 4 september vond de officiële opening plaats van de tweede nieuwkomerklas op openbare basisschool de Jules Verne. De officële opening werd gedaan door beleidsmedewerker Jeroen Korthals van de gemeente Hoorn. Wilt u meer weten over de nieuwkomersklassen? Kijk dan op de website van de school: http://www.obsdejulesverne.nl/

           

25-08-2014
Tweede nieuwkomersklas hard nodig
Vorig schooljaar is duidelijk geworden dat er meer kinderen zijn die een jaar onderwijs in de nieuwkomersklas nodig hebben om vervolgens het onderwijs op de basisschool goed te kunnen volgen. Het gaat hier om leerlingen tussen de zes en twaalf jaar, die minder dan een jaar in Nederland zijn. Het zijn echter niet alleen de kinderen die hier baat bij hebben, maar ook de scholen waar deze kinderen in eerste instantie worden aangemeld. Het verzorgen van onderwijs en begeleiding voor deze kinderen is een aparte discipline die moeilijk is waar te maken in een reguliere groep op de basisschool.
 
Na goed overleg tussen de gemeente Hoorn en Stichting Talent, is met ingang van het schooljaar 2014-2015 de tweede nieuwkomersklas van start gegaan op onze openbare basisschool de Jules Verne. De nieuwkomersklas is een specifieke voorziening voor alle basisscholen in Hoorn met als doelstelling:
Het leren van de Nederlandse taal om na de periode in de nieuwkomersklas goed voorbereid in te stromen in het reguliere onderwijs. Verder wordt er aandacht besteed aan de kennismaking met de Nederlandse samenleving.
 
03-06-2014
Jaarstukken 2013
De jaarstukken 2013 staan op de home-pagina van onze website. 

20-05-2014
De Museumnacht bij obs De Klipper, locatie Dubloen
http://www.youtube.com/watch?v=rIxYam30360

15-05-2014
obs Jules Verne wint Respect Award
Tijdens het Cruijff Court voetbaltoernooi in Den Helder wordt het meisjesteam van obs Jules Verne verkozen tot meest sportieve team van het toernooi!
In september werd het Cruijff Court voetbaltoernooi gehouden. Tijdens die voorrondes en uiteindelijk de finale werd het meisjesteam van Jules Verne kampioen van Hoorn. Daardoor mochten zij afgelopen woensdag naar Den Helder voor de regiokampioenschappen. Acht teams streden daar voor die ene plek in de halve finale. Jules Verne deed het ontzettend goed en werd uiteindelijk net tweede. Toch gingen de meisjes van Jules Verne met een hele mooie prijs naar huis. Zij wonnen de Respect Award, de prijs voor het meeste sportieve team van het toernooi. Een mooie waardering van de organisatie en de scheidsrechters voor het sportieve spel en het respectvol omgaan met de tegenstanders.


14-05-2014
Winnaar kindergemeenteraad 2013 organiseert een supervoorstelling op Oostereiland
Groep 8 van obs Wereldwijzer heeft de kindergemeenteraad 2013 gewonnen!
Daarmee wonnen zij dat alle groepen 8 naar Cinema Oostereiland kunnen gaan.

Dat betekende natuurlijk wel dat ze alles mochten organiseren. De voorbereidingen zijn inmiddels afgerond en op maandag en dinsdag, 12 en 13 mei, zijn er al scholen naar de film "Superheld" geweest.
Vandaag gaan de organisatoren van deze happening, samen met nog vier scholen, naar deze film!
Wat hebben ze dit goed georganiseerd, daar mogen ze heel trots op zijn.

13-05-2014
Passende activiteiten tegen pesten op obs Het Ooievaarsnest 
Een bijzonder project voor leerlingen van obs Het Ooievaarsnest in Zwaag. Zij houden zich deze week bezig met het anti-pestproject, een initiatief bedacht door leerlingen van de basisschool zelf.
Lees hier het hele artikel uit het NHD.

13-03-2014
School!Week
In de week van 17 t/m 21 maart wordt het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs positief in het daglicht gezet. Stichting Talent is het bestuur van alle openbare basisscholen in de gemeente Hoorn. Dat betekent dat al onze scholen openstaan voor kinderen uit alle culturen en met verschillende achtergronden. Alle scholen streven ernaar dat de kinderen en ouders zich prettig voelen op school en dat alle kinderen zich zo goed mogelijk ontwikkelen.
 
Daarom zal bij de ingang van alle Talentscholen onderstaand bordje te zien zijn. 13-03-2014
Start Rabo AZ Voetbaltoer op obs Jules Verne 
Aftrap door Tom Haye, speler van AZ. Op Jules Verne is de aftrap genomen voor het project Rabo AZ Voetbaltoer.
De leerlingen van groep 7 gaan komende weken deelnemen aan een project over de thema’s voeding, respect, bewegen en samenwerken. Met behulp van praktijkvoorbeelden bij AZ zijn over deze thema’s een lesprogramma en ondersteunende filmpjes gemaakt.
Obs de Jules Verne, basisschool in de Grote Waal, is een van de weinige scholen waar daadwerkelijk een speler van AZ langskwam om de opening te verrichten. De leerlingen kregen mogelijkheid om de speler het hemd van het lijf te vragen en zelfs even met hem te voetballen op het schoolplein.

            

13-03-2014
Prof-basketballer Henk Pieterse komt langs in Grote Waal
Prof-basketballer Henk Pieterse kwam langs in de Grote Waal om het thema "pesten" te behandelen, door middel van basketbal en de vele oefeningen die daar bij hoorden! Alle groepen 3 tot en met 8 van obs de Zonnewijzer, de Ichthus en obs de Jules Verne deden mee. Het werd een supergave dag met veel bewegen en humor, maar wel met serieuze ondertoon.
Henk’s ervaringen als gepeste puber heeft hem bewogen om er iets aan te doen. Hij heeft zich opgeworpen als beschermheer van elk gepest kind in Nederland en zo nodig er buiten.
Zijn tour die nu reeds het 7de jaar in gaat heet niet voor niets “Pest Mij Maar”, waarmee hij aangeeft om het pesten tot een halt te roepen en als je dan toch iemand wilt treiteren dat dan maar tegen hem te doen…hij kan het nu hebben.


 
06-03-2014
obs Wereldwijzer wordt mediawijzer 
Alle units van obs Wereldwijzer gaan de komende weken aan de slag met het thema " Mediawijzer".
 
Het thema leent zich bij uitstek om de 30 nieuwe chromebooks vandaag officieel in gebruik te nemen. Het plan met betrekking tot de inzet van computers binnen het dagelijkse onderwijs, kunnen we nu echt vormgeven. De leerlingen kunnen nu optimaal profiteren van alle digitale mogelijkheden die er beschikbaar zijn voor de basisschool.
 
Een chromebook is een laptop zonder harde schijf, waarmee je eigenlijk alleen op internet kan werken, 'in the cloud' zoals we dat noemen. Daarom zijn ze bij obs Wereldwijzer letterlijk en figuurlijk in de wolken.
 
De kinderen van unit 1, 2 en 3 kunnen op de chromebooks aan de slag met de unitopdrachten, beeldbankfilmpjes kijken, webquests maken, gericht informatie zoeken, het kan allemaal. Daarnaast kan het maken van toetsen van bijvoorbeeld de rekenmethode Alles Telt in één keer op de chromebooks gemaakt worden. De resultaten zijn daarna direct beschikbaar voor de leerkracht. Zo kan er na de toets meteen op maat les gegeven worden. Een goede ontwikkeling binnen het innovatieve TOM onderwijs, ons Teamonderwijs Op Maat.

 
06-03-2014
Kickbokser trapt schoolplein 14 Daltonschool de Tweemaster open
Kickbokser Ernesto Hoost heeft gisteren Schoolplein 14 bij Daltonschool de Tweemaster geopend. Klik hier voor het gehele artikel in het NHD.

22-01-2014
Westfries Gasthuis leest voor op obs Jules Verne
Ook op basisschool Jules Verne in de Grote Waal werd meegedaan aan de Nationale Voorleesdagen. Het startsein werd gegeven door Ouahib El Yagkoubi, voorleeskampioen van de Jules Verne.
In het kader van het thema  “ziek en gezond”  in de onderbouw, zijn medewerkers van het Westfries Gasthuis uitgenodigd om in alle klassen van de school te komen voorlezen. Tijdens dit voorleesontbijt, werd geboeid geluisterd naar de gastvoorlezers.


Een week eerder hebben leerlingen uit groep 8 en de Kopklas  een sponsorloop georganiseerd om geld op te halen voor stichting: “Vrienden van het Westfries Gasthuis”. Er werd maar liefst 302,25 euro opgehaald door de 25 leerlingen. Het geld werd tijdens de opening van het voorleesontbijt overhandigt aan Jan Timmer, voorzitter van de stichting. Jan Timmer: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt! Wat super dat leerlingen van een basisschool zo hun best hebben gedaan voor onze stichting! We kunnen van dit geld echt weer iets moois doen!”

       

06-12-2013
Sinterklaas op obs De Bussel
Klik hier om te kijken hoe obs De Bussel het sinterklaasfeest heeft gevierd. 

29-11-2013
Winnaar Kindergemeenteraad obs Wereldwijzer
obs Wereldwijzer uit de Kersenboogerd is de winnaar van de Kindergemeenteraad 2013. Het idee: alle groepen 8 van de Hoornse basisscholen gaan samen naar Cinema Oostereiland, waar de kinderen elkaar kunnen leren kennen voordat zij naar het voortgezet onderwijs gaan. 
Klik hier voor het gehele artikel uit Hoorn Actueel.

28-11-2013
Advertentie inspirerend bestuurslid
Stichting Talent is op zoek naar een inspirerend bestuurslid met onderwijsinhoudelijke kennis. Op zaterdag 30 november en woensdag 4 december 2013 zal deze advertentie verschijnen in het NHD. Ook kunt u de advertentie terugvinden op onze website bij werken bij ons of door hier te klikken.

28-11-2013
Kindergemeenteraad 28 november 2013
Kinderen uit groep 7 en 8 van zes deelnemende basisscholen werken een raadsvoorstel uit, ter waarde van 4.000 euro. Hierover gaan zij met elkaar in debat. De klas met het winnende voorstel mag dit ook echt gaan uitvoeren. Dit jaar is het thema ‘Wij HOORN bij elkaar’.

Dit jaar doen er zes basisscholen mee aan de Kindergemeenteraad: De Klipper, De Hoeksteen, De Bussel, Het Ooievaarsnest, Wereldwijzer en Socrates. Bovenbouwleerlingen van deze scholen krijgen een aantal lessen met daarin aandacht voor argumenteren, discussiëren, beslissingen nemen en vergaderen. Zij maken daarnaast aan de hand van het thema ‘Wij HOORN bij elkaar’ een voorstel voor een concreet project in hun buurt of wijk.

Van iedere school is tijdens de kindergemeenteraadsvergadering een fractie van acht leerlingen aanwezig. Al deze leerlingen samen vormen de kindergemeenteraad. Tijdens de vergadering beslissen zij welk projectvoorstel, met meerderheid van stemmen, wordt aangenomen. De gemeente voert het aangenomen voorstel uit. Een unieke kans dus om als kind daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid. Wij wensen alle kinderen veel succes!

27-11-2013
Leerlingen van obs Wereldwijzer schrijven mee aan kinderboek 
De leerlingen van groep 8 van obs Wereldwijzer schrijven mee aan een kinderboek dat wordt geschreven door 12 verschillende scholen. Het boek speelt zich af in de tijd van de VOC. Gister zijn ze in het WestFries museum rondgeleid door de hoofdrol speler Dirck-Jan. Ze hebben veel geleerd over deze tijd en al ideeën opgedaan voor hun hoofdstuk. Over twee weken zijn ze aan de beurt om te schrijven!

19-11-2013
Alle scholen binnen Stichting Talent hebben het basisarrangement
Dinsdag 19 november 2013 heeft De Bussel bezoek gehad van de inspectie. Deze dag is met goed resultaat afgerond, De Bussel heeft het basisarrangement behaald. Het team heeft hiermee een goede prestatie geleverd.
Alle scholen binnen Talent hebben nu het basisarrangement, een mooi resultaat waar we trots op zijn.   

06-11-2013
Nationaal Schoolontbijt op De Bussel
Obs De Bussel heeft op 6 november jl. meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Klik hier voor het filmpje hiervan.

01-09-2013
Juf Marianne Dernison van obs De Zonnewijzer in magazine Prikkels
"Onze groep 8 heeft een speciale band met de bibliotheek. Samen met leerlingen van twee andere scholen runt een aantal leerlingen het bibliotheekfiliaal in onze wijk Grote Waal", aldus juf Marianne Dernison, leerkracht groep 8 van obs De Zonnewijzer. In Prikkels, een magazine over cultuur op school, staat in de najaarseditie een artikel over groep 8 en haar band met de bibliotheek. Klik hier om het hele artikel te lezen. 

31-08-2013
Blokkerse Parel voor Carla Kolken, lerares obs De Bussel
Op zaterdag 31 augustus werd De Parel van Blokker uitgereikt aan Carla Kolken, lerares op obs De Bussel. Het is een prijs die wordt toegekend aan personen of organisaties die veel doen voor de Blokkerse gemeenschap. Klik hier om het hele artikel te lezen.

15-08-2013
3D printer brengt verandering in het basisonderwijs
Vorige maand is bij Stichting Talent een 3D printer geïnstalleerd door firma Vitasys. Wij als Stichting Talent willen meer gebruik maken van techniek in het basis onderwijs. Dankzij de printer kunnen schoolkinderen basisvaardigheden zoals rekenen, meten en werken met verhoudingen in de praktijk toepassen. Een 3D printer kan ontwerpen in 3D uitprinten, waardoor de kinderen hun eigen ontwerp meteen in het echt kunnen zien. Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen is de installatie van de printer bij Stichting Talent bijzonder en een aanwinst voor het onderwijs in Hoorn. Op maandag 12 augustus brachten de burgemeester en wethouder Peter Westenberg samen een bezoek aan Stichting Talent voor een brainstorm over de inzet van de 3D printer in het onderwijs.
Richard van der Plas van firma Vitasys was tevens aanwezig om een presentatie te geven van de 3D printer.

Wil je een idee krijgen van wat een 3D printer precies is? Bekijk dan het volgende filmpje.
http://www.youtube.com/watch?v=3YbA-0OOtj0
 
3D printer brengt verandering in het basisonderwijs

Vorige maand is bij Stichting Talent een 3D printer geïnstalleerd. De Stichting wil meer gebruik maken van techniek in het basis onderwijs. Dankzij de printer kunnen schoolkinderen basisvaardigheden zoals rekenen, meten en werken met verhoudingen in de praktijk toepassen. Een 3D printer kan ontwerpen in 3D uitprinten, waardoor de kinderen hun eigen ontwerp meteen in het echt kunnen zien. Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen is de installatie van de printer bij Stichting Talent bijzonder en een aanwinst voor het onderwijs in Hoorn. Gisteren brachten de burgemeester en wethouder Peter Westenberg samen een bezoek aan Stichting Talent voor een brainstorm over de inzet van de 3D printer in het onderwijs.

Wil je een idee krijgen van wat een 3D printer precies is? Bekijk dan het volgende filmpje.
http://www.youtube.com/watch?v=3YbA-0OOtj0


08-07-2013
Hans van Rooijen nieuwe directeur van obs De Bussel
Met ingang van het schooljaar 2013-2014 is Hans van Rooijen de nieuwe directeur van De Bussel. Voor de continuïteit van het onderwijsproces is het belangrijk dat de directiefunctie permanent is ingevuld. Juist daarom zijn MR, team en bestuur blij dat het traject om te komen tot een nieuwe directeursbenoeming snel en succesvol is afgerond.
Hans is en blijft hiernaast ook directeur van De Klipper. Op die school  fungeren Ann van Boxtel en Caroline Sunnotel als locatiemanagers van respectievelijk Dubloen en De Bres. Hun expertise wordt waar nodig ook ingezet ten behoeve van De Bussel. Natuurlijk blijft De Bussel een zelfstandige school en blijft het eigen karakter behouden.
Eén en ander betekent dat interim directeur Gerard Stam na de zomervakantie 2013 niet meer aanwezig zal zijn op school.

03-07-2013
Afscheid juf Annemiek obs Wereldwijzer
Woensdag 3 juli nam juf Annemiek afscheid van obs Wereldwijzer in Hoorn.
Juf Annemiek heeft ruim 40 jaar als kleuterjuf in Hoorn gewerkt!
 
Door een haag van kinderen en lintjes en met een welkomstlied kwam zij op een bijzondere manier op school.

Het afscheid werd gevierd met twee theatervoorstellingen voor de kinderen, dit omdat Annemiek een fervent en niet onverdienstelijk toneelspeelster is.
Later konden veel ouders ook nog even afscheid nemen.19-07-2013
Pleinspeeldag op alle locaties Montessorischool
Deze speciale pleinspeeldag is georganiseerd ter kennismaking voor het werken met speelmethode van Beweeg Wijs.
 
Voor veel kinderen is het moeilijk om zich in een pauze te vermaken. Wat moet ik doen, met wie kan ik spelen enz. De Montessorischool Hoorn is daarom op de locatie Kersenboogerd gestart met beweegwijs. Dit is een programma waarin de kinderen meer beweeg- en speelkansen krijgen.
Om hier structuur in aan te brengen wordt het plein in vakken verdeeld. In ieder vak is een andere activiteit. En natuurlijk worden de activiteiten afgewisseld. Voor de organisatie en het uitvoeren worden de pleinwachtouders opgeleid. Zij zijn de coaches. Omdat er behoorlijk wat begeleiding nodig is, zijn de kinderen uit de bovenbouw assistent-coaches. En deze taak kunnen zij prima aan. Op één van de foto’s is te zien hoe Olla uit groep 8 de kinderen van groep 3/4 een spel uitlegt. Meer uitleg over het programma beweegwijs kunt u vinden door te klikken op de link: beweegwijs.13-06-2013
Gala op Jules Verne
Elk jaar sluit de Jules Verne het schooljaar af met een gala-voorstelling in wijkcentrum Grote Beer. Jules Verne heeft meerdere keren per jaar podiumoptredens waarbij taal, dans of zang centraal staat. Op het gala treedt van elke klas het beste optreden van het afgelopen jaar op. Bekijk hier de compilatie van het gala van juni 2013.


12-06-2013
Kinderen van tien basisscholen in Hoorn treden op voor het koningspaar 14 juni a.s.
Tien basisscholen van Stichting Talent en Stichting Penta zijn benaderd om op te treden voor het koningspaar op vrijdag 14 juni a.s. Vanuit Talent zullen kinderen van groep 6 of 7 van de openbare basisscholen Socrates, Ooievaarsnest, Montessori, Jules Verne en Zonnewijzer een muzikaal optreden verzorgen voor ons koningspaar onder de bezielende leiding van de Hoornse componist en dirigent Wouter Hakhoff. De rode draad voor dit muzikale optreden is de kracht van Hoorn. De inspiratie voor de voorstelling is gehaald uit het feit dat Hoorn ontstaan is op de plek waar straks het koningspaar over het Rode Steen zal uitkijken. De Gouden Eeuw, het Hoornse Hop, historische schepen en gebouwen, de West-Friese Omringdijk, ze zullen allemaal langskomen. Alle kinderen zijn inmiddels al druk aan het repeteren voor dit optreden.

Om 14.55 uur wordt het koningspaar verwacht op de Roode Steen voor dit muzikale spektakel. Wij wensen allee kinderen veel succes en natuurlijk heel veel plezier tijdens dit spetterende optreden a.s. vrijdag.

05-06-2013
Nieuw schoolplein voor jarige Socrates Obs Socrates in Zwaag bestaat vijf jaar.
Dit eerste lustrum werd groots gevierd op het nieuwe schoolplein, dat meteen feestelijk werd geopend. Wij feliciteren het hele team met dit lustrum. Meer hierover kunt u vinden in de nieuwsbrief van Socrates.

04-06-2013
Obs Montessori: Winnaars op het gebied van lezen
De bibliotheek had een wedstrijd uitgeschreven waarin kinderen in hun groep leeskilometers konden maken.

De afgelopen maanden is er door de groepen 5 en 6 van 23 basisscholen in Hoorn zeer fanatiek en enthousiast gelezen. Geweldig om te zien hoeveel kilometers er is gelezen! Maar liefst 5919,74 km!! De winnende klas is groep 5/6 van Montessorischool Kersenboogerd. Zij hebben met 22 kinderen 361,36 km gelezen, dat is per leerling 16,43 km. Zij winnen een bezoek van een schrijver. Op de tweede plaats is geëindigd de Montessorischool Binnenstad groep 6/7 met 14,7 km per leerling. Als derde is geëindigd het Kompas met 14,13 km per leerling

 

Op de Montessorischool is een aantal jaren ingezet op hun leesonderwijs. Met als doel van elk kind een betrokken en enthousiaste lezer te maken …. en nu winnen ze met twee groepen de leeswedstrijd! Wat een geweldig resultaat. Leerlingen van groep 5/6 van juf Ramona en de leerlingen uit groep 6/7 van juf Marjorie en juf Suzanne Solognier: van harte gefeliciteerd.

 
04-06-2013
Groep 7/8 van Obs Montessori Kerseboogerd is winnaar van de AZ Rabotour
Rabobank Noord-Kennemerland heeft samen met voetbalclub AZ en zes collega-banken een educatief programma opgezet voor de basisschooljeugd: de Rabo AZ Voetbaltoer. Een online lesprogramma voor groep 7 en 8 van basisscholen. Het motto: Word wedstrijdfit met de Rabo AZ Voetbaltoer!


Het lesprogramma bevatte video’s, opdrachten, een leerkrachtenhandleiding en presentaties. Zo leerden de kinderen dit voorjaar in 4 lessen alles over 4 thema’s: Gezonde voeding, Respect, Bewegen en Samenwerken. De deelnemende schoolgroepen maakten klassikaal opdrachten en maakten kans om uiteindelijk één van de 30 felbegeerde Rabo AZ Voetbaltoer Clinics te winnen. AZ organiseert deze voetbalclinics in de maand juni bij een voetbalvereniging in de buurt. De clinics staan onder leiding van een officiële AZ Jeugdtrainer.

 

Groep 7/8 van Montessorischool Kersenboogerd is de winnaar van de AZ Rabotoer. Zij hebben de meeste stemmen gehaald en het beste filmpje ingestuurd en krijgen in het AZ stadion een echte voetbalclinic ….


03-06-2013
Kunst en poëzie voor kinderen van obs De Klipper in De Boterhal
In de afgelopen weken zijn de Klipper kinderen naar de Boterhal in Hoorn geweest om te kijken naar kunst en om zelf aan de slag te gaan met kunst en poëzie. Dat leverde bijzondere kunstwerken op, die te zien zullen zijn op 8 juni tijdens de speciale openingsdag. Deze kunstwerken vormen een mooie illustratie van hoe kinderen kunst en taal met elkaar hebben verbonden en dat is ook precies wat wij als Taalschool willen stimuleren.

Er is een leuk filmpje gemaakt van de groep van juf Marrit, dat te zien is via deze link.

03-06-2013
Talent actief aanwezig bij de marathon van Hoorn !
Tijdens de ‘marathon van Hoorn’ op zondag 2 juni jl. was Talent goed vertegenwoordigd. Stéphanie de Jong (Socrates) voltooide de halve marathon. Herma Homan, Lonneke Tol (beiden Montessorischool), Ingrid Wognum. Ann van Boxtel en Hans van Rooijen (alle drie van De Klipper), Perin de Jong (De Zonnewijzer) en Koos Schipper (bestuursbureau) liepen in hun fraaie Talentshirts een afstand van 10 kilometer. Rosanne Blauw en Wanda van der Gragt (allebei werkzaam op Socrates) legden 5 kilometer af. Mede door het mooie weer was het een prachtig evenement met een geweldige route over de dijk. Lonneke bereikte een 3e plek in haar categorie. Hulde!     

23-05-2013
Inspectie is tevreden over KlimOp!
Op dinsdag 21 mei kwam de inspectie van het onderwijs op bezoek bij KlimOp. Het betrof het vierjaarlijks bezoek. We zijn heel blij te melden dat de inspecteur erg tevreden was over de school. Een hele dag bezocht ze de school, de klassen en dook ze in de papieren om te bekijken hoe we onze zaken voor elkaar hebben. En die hadden we ook voor elkaar! Met name was ze te spreken over de lesobservaties en over de opbrengsten van de school. Ze trof een zeer betrokken team aan. Uiteraard had ze ook tips die we meenemen om een nog betere Talentschool te worden in Risdam Noord. We hebben een zeer goede dag gehad met de inspecteur. We waren ook uitgekozen voor een extra onderzoek omtrent Onderwijskundig Leiderschap. Al met al een goede dag die we donderdag hebben gevierd met een diner met het hele team!

23-05-2013
Nieuwe Kinderstadsdichter Hoorn komt van Obs De Zonnewijzer
De stad Hoorn heeft een nieuwe Kinderstadsdichter! Na een spannende finale is de elfjarige Mara Telkamp tot nieuwe Kinderstadsdichter gekozen met haar gedicht 'Mooi Hoorn' voor een periode van twee jaar. Mara zit op Obs De Zonnewijzer. Maar liefst vijftig kinderen hebben een gedicht ingestuurd voor de wedstrijd ’Wie wordt de nieuwe Hoornse Kinderstadsdichter’. Een eervolle tweede plaats is voor Bente ten Haaf, leerlinge van obs De Bussel. Goed gedaan Mara en Bente, van harte gefeliciteerd! Wilt u het hele artikel lezen, klik dan hier.

22-05-2013
Slim Fit gaf laatste zetje (artikel in School! mei 2013)
Obs Wereldwijzer in Hoorn is één van de scholen die meedoet aan het experiment Slim Fit. Directeur Marietje de Jong-Varwijk zegt dat Slim Fit veel veranderd heeft in haar school. 'Leerkrachten kunnen nu werkzaamheden verdelen en dat geeft rust. Ze bespreken ook meer met elkaar. De kinderen waren er snel aan gewend en de ouders zijn positief'. Voor het gehele artikel uit School!, klik hier.

22-05-2013
Twee bekers met korfbal voor De Bussel
In het korfbaltoernooi voor de basisscholen heeft obs De Bussel twee bekers gehaald. Eén van de wisselbekers kunnen ze definitief houden als ze die nog een keer winnen en het huidige team heeft beloofd om dit volgend jaar te gaan doen. De winnaars die dit hebben gepresteerd: Ashley Kaats, Indy Entius, Jesper de Greeuw, Célerie Baltus, Chantal Laan, Jeaney Stuurman,Esmée Gaal, Luca Chioccarelli en Ilse Laan. Goed gedaan en gefeliciteerd allemaal met dit mooie resultaat! 
 
21-05-2013
Kamp groep 8 obs De Klipper
De kinderen van groep 8 van De Klipper zijn van woensdag 15 mei tot en met 17 mei op schoolkamp in Oldemirdum in Friesland geweest. Ze hebben het heel goed naar hun zin, getuige het filmpje op You Tube, dat u met de volgende link
kunt aanklikken : http://www.youtube.com/watch?v=U6N2xZmXv9c


15-05-2013
Wereldwijzer
Wereldwijzer heeft een nieuwe promotiefilm gemaakt om ouders en kinderen een kijkje te laten nemen in deze school. Een school die streeft naar passend onderwijs, rekening houdend met verschillen in begaafdheid en werktempo. Dit filmpje is terug te vinden via:
http://www.youtube.com/watch?v=zeZ1ggR6wGA&feature=em-upload_owner
Meer nieuws over de school kun je terugvinden op de website van Wereldwijzer.

26-04-2013
"De Bussel is klaar voor de Koningsspelen!"15-04-2013
Socrates
Onlangs heeft Socrates een nieuwe promotiefilm gemaakt om ouders en kinderen een kijkje te laten nemen in deze school. Dit filmpje is terug te vinden via: http://youtu.be/UlVi4yqa6yw
Voor meer informatie over Socrates kunt u naar de website van de school gaan door hier te klikken.

03-04-2013
Talentdag
Op 2 april 2013 heeft De Talentdag plaatsgevonden, een dag voor alle medewerkers en bestuurders van Stichting Talent. Een dag die in het teken stond van muziek, in het bijzonder het belang van muziekeducatie binnen het primair onderwijs.
 
Samen met “Hallo Muziek” (voorheen Holland Symfonia Academie) werd er invulling gegeven aan deze dag. Met inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland, professionele vakdocenten, musici, een gevarieerd programma in Schouwburg Het Park hebben wij getracht iedereen een onvergetelijke, muzikale footprint mee te geven.
 
Aan het einde van deze dag en op 3 april is er gesproken met leden van de gemeente Hoorn om muziekeducatie onder de aandacht te brengen van de Hoornse politiek. Ook zijn enkele partners uitgenodigd om muziek aan te laten sluiten bij de naschoolse activiteiten.
 
Om een impressie van deze dag te krijgen, kun je hier klikken voor de foto’s.

30-03-2013
NL-doet dagen op Wereldwijzer
Schilderen, boren, schuren; de vrijwilligers op basisschool Wereldwijzer draaiden hun hand er niet voor om. De basisschool uit de Kersenboogerd deed namelijk afgelopen zaterdag 30 maart mee aan de actie van het Oranjefonds: NL doet. Klik hier voor het hele artikel.
Voor meer nieuws over Wereldwijzer kunt u hier klikken.

30-03-2013
NL-doet dagen op Wereldwijzer
Het begin van de lente was voor ons een goede aanleiding om de schoonmaakactie in het kader van de Vreedzame wijk te organiseren.
Donderdag 21 maart gingen alle leerlingen van de Troubadour en het Kompas de wijk weer in, gewapend met een prikstok en een vuilniszak om de wijk op te schonen. Er werden zakken vol vuil bij elkaar geprikt! Klik hier voor de foto. Voor meer nieuws over de Troubadour kunt u hier klikken.

14-03-2013
Talent schoolt haar personeel in ICT
Vanmiddag zal de 3e bijeenkomst zijn voor personeel van Stichting Talent waarbij zij workshops kunnen volgen in het inzetten van ICT.
Al eerder waren er bijeenkomsten over de basisbeginselen van het computergebruik op school en het Office pakket. Vandaag wordt de 2e serie gestart van het digibord gebruik en het programma Notebook.
Met 90 inschrijvingen is Talent goed bezig in het professionaliseren van haar personeel. Dat die behoefte er is, ook bij leerlingen, moge duidelijk zijn aan een de hand van uitslagen van een onderzoek onder leerlingen in Nederland, dat gister gepubliceerd werd.

Atikel:  http://1vjongerenpanel.eenvandaag.nl/uitslagen/45115/scholieren_willen_digitaler_onderwijs 


06-03-2013
NL-doet dagen bij Het Ooievaarsnest
Op het Ooievaarsnest zullen op 15 en 16 maart vele handen vanuit d
e RABO-bank, ouders en het team bezig zijn met diverse activiteiten.
Schilderen van lokalen en de hal, opknappen van het plein en "zomerklaar" maken van de schooltuintjes. En hoewel het Ooievaarsnest de prijs van de Kindergemeenteraad dit jaar niet heeft gewonnen, maakt de school toch een deel van het schoolplein 'bij'vriendelijk. Er worden o.a. hekjes en 'bij'vriendelijke planten geplaatst om vlinders en andere insecten een plekje te geven. Ook zijn er nestkastjes opgehangen langs de muur van de school. Foto's van deze activiteiten zullen na deze dagen worden gepubliceerd. Voor meer nieuws over het Ooievaarsnest kunt u hier klikken.

04-03-2013
AZ Rabo voetbaltour voor kinderen van KlimOp
Maandag 4 maart kwamen de kinderen van KlimOp op het schoolplein… en daar stond ineens een podium met speakers ernaast. In alle vroegte hadden juf Mariëlle, juf José en juf Nancy podiumdelen neergezet en vlaggen opgehangen. Klik hier voor het hele artikel met bijbehorende foto's. Meer nieuws over KlimOp kunt u hier terugvinden.

27-02-2013
Wijziging directie obs De Bussel
Direct na de voorjaarsvakantie, maandag 25 februari, is Gerard Stam als interim directeur op de Bussel begonnen. Dit is het gevolg van een zakelijk verschil van inzicht dat is ontstaan tussen directeur René Lieman en de Stichting Talent. Directeur René Lieman was vrijdag 15 februari voor het laatst op De Bussel. Gerard heeft zich inmiddels voorgesteld aan het team, aan kinderen en aan ouders. Het team zal er samen met Gerard alles aan doen om de schouders er weer onder te zetten. 

Hier vindt u de meest actuele nieuwsbrief van De Bussel met informatie en ook stelt Gerard Stam zich graag aan u voor. Donderdag 28 februari is er een open dag (voor potentiële nieuwe ouders/leerlingen) dus dan kan men ook kennismaken.
 

13-02-2013
Boxie brengt kleur bij OBS Socrates
De creativiteit spat er vanaf bij obs Socrates in Zwaag. Obs Socrates was dit jaar al muzikaal gestart in samenwerking met muziekschool Gerard Boedijn. Omdat de school graag werkt aan talentontwikkeling van kinderen, heeft de school ook de creativiteit op het schildergebied opgepakt. Klik hier voor het hele artikel uit Deze week Hoorn!

11-02-2013
Didgeridoo spelen bij obs Wereldwijzer
Unit 3 (groep 6,7 en 8) van obs Wereldwijzer werkt op dit moment aan het thema Oceanië. Ze hebben het dan over de landen Nieuw-Zeeland en Australië. Er wordt veel geleerd in de klas over deze landen. Om het extra interessant te maken hebben de leerlingen een workshop didgeridoo spelen gehad! lees meer

07-02-2013
Brand op obs Wereldwijzer?
Unit 1 (de groepen 1,2 en 3)  werkt op dit moment over het thema “verkeer”. 
Wat is er dan mooier dan een brandweerwagen in het echt! 
Klik hier voor het hele artikel in Deze week Hoorn.

06-02-2013
Groep 6/7 van obs de Klipper is "Klas van de Maand"
"Wij zijn de leukste klas omdat onze juf de slimste is. Oké, dat is niet waar... Wij zijn de beste klas omdat wij ons best doen om nooit iemand buiten te sluiten. Wij zijn bijna altijd rustig en wij kunnen goed met elkaar overweg. Klik hier voor het hele artikel in Groene hart op zondag.

04-02-2013
Ooievaarsnest in halve finale Westfriese Schaakkampioenschappen
Het schaakteam van het Ooievaarsnest heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Westfriese Schaakkampioenschappen voor basisscholen 2012-2013. De halve finales zullen worden gespeeld op woensdag 13 februari 2013. De finale zal plaatsvinden op 6 maart. Wij wensen het schaakteam van het Ooievaarsnest veel succes !! 


24-01-2013
Open dagen
Binnenkort heeft een aantal van onze scholen open dagen. Op de websites van de scholen kunt u informatie vinden of de school open dagen heeft en wanneer deze open dagen zijn.


22-01-2013
Techniektalent in je klas
Op 22 januari heeft Geertjan Nelson, Algemeen Directeur Stichting Talent, deelgenomen aan het rondetafelgesprek “Techniektalent in je klas” tijdens de NOT-beurs. Het doel van het gesprek was om een belangrijke stap te zetten door met elkaar af te spreken om de activiteiten in het kader van Techniekpact 2020 te coördineren. Verschillende strategische partners hebben elk op hun eigen manier een steentje hier aan bijgedragen.
De bijeenkomst werd afgesloten met een concreet Techniekmanifest waarin we aangeven welke stappen we nemen om techniek duurzaam te verankeren in het onderwijs. Meer informatie kunt u vinden op techniektalentinjeklas.nl

17-01-2013
Nieuw bestuurslid Stichting Talent
Per 1 januari 2013 heeft Stichting Talent een nieuw bestuurslid, mevrouw M.J. Rövekamp. De officiële benoeming zal tijdens de Gemeenteraad in februari 2013 plaatsvinden.
Het bestuur bestaat nu uit onderstaande personen:
De heer L.S.M. Jorritsma (voorzitter)
De heer G. Mos (penningmeester)
De heer W.H. Karsemeijer (bestuurslid)
De heer A. van Losenoord (bestuurslid)
Mevrouw M.J. Rövekamp (bestuurslid)

15-11-2012
SlimFit obs Wereldwijzer
 
Adresgegevens

Stichting Talent

Nieuwstraat 23A
1621 EA Hoorn
Telefoon: 0229-282040
Mail: info@talenthoorn.nl