Het Lokaal van de Toekomst

 

Talent heeft sinds eind 2009 het 'Lokaal van de Toekomst' in gebruik genomen, gelegen aan de Nieuwsteeg 42 in het centrum van Hoorn. Het Lokaal van de Toekomst is gesitueerd in de voormalige kapel van de Sint-Ceciliazusters (begin 15e eeuw).
 

                   

Motivatie ingebruikname van het Lokaal van de Toekomst
"Talent wil met het Lokaal van de Toekomst een voorbeeld zijn van een vooruitstrevende onderwijsorganisatie waarin ondernemend en betekenisvol leren een aansprekende plek heeft. De geschiedenis van Hoorn laten leven in de toekomst. Het tot stand brengen van een breder historisch besef van hoorn, in het bijzonder rond de Statenpoort, bij kinderen en volwassenen. Bredere bekendheid geven aan een van de meest bepalende monumenten in de stad Hoorn. Daarnaast wil Talent de mogelijkheden onder de aandacht brengen van andere school- en onderwijs gerelateerde organisaties en regionale instanties/bedrijven, zodat ook zij op regelmatige basis van het Lokaal van de Toekomst gebruik kunnen maken."


Mogelijkheden
- Virtuele rondleiding (in ontwikkeling)
- Conferenties
- Debatingruimte
- Workshops (in samenwerking met collega huurders)
- Geschiedenislessen met veel opdrachten
- Start- of eindpunt van stadswandeling door Hoorn met thee in de Theetuin (in ontwikkeling)
- Uitwisselen (en voorbeelden van) 'good practice' op het gebied van vernieuwend onderwijs


Faciliteiten
- Vergaderruimte met Digibord, beamer, printer en wireless slate
- Volledig ingerichte keuken, extra kamer 
- Catering (op aangeven)


                  

Routebeschrijving vanuit Amsterdam (Coentunnel)

Route richting Lokaal van de Toekomst/Parkeergelegenheid
(met de auto/trein)
Komend vanaf Amsterdam of Den Oever volgt u de A7 en neemt u de afslag Hoorn (centrum), afslag 8. Vervolgens volgt u de borden P+R.
U komt dan uit op het grote parkeerterrein (Transferium) achter het station van Hoorn. Betaald parkeren (2010: maximaal € 2,30 per dag.)
U neemt de voetgangerstrap naar de brug over de spoorrails en loopt rechtdoor het zebrapad over, u volgt het trottoir (rechtdoor) en komt na ca. 50 meter uit bij de Veemarkt.
Volg de Veemarkt (dus feitelijk links aanhouden.) Na ongeveer 300 meter gaat u het zebrapad over en komt u uit op de Gedempte Turfhaven (nabij snackbar Febo.)
Daar gaat u linksaf en loopt u door tot aan De Gouw na ongeveer 300 meter. Hier gaat u rechtsaf. Na ongeveer 200 meter treft u, schuin tegenover de Hema, aan uw rechterhand ons pand aan de Nieuwstraat op de hoek, naast ons pand is de Nieuwsteeg, deze loopt u in tot nr. 42: daar is het Lokaal van de Toekomst.

Totale looptijd vanaf station: 6 minuten.
Als u onverhoopt toch verdwaalt, vraag dan naar de Hema.
Iedereen die enigszins bekend is in Hoorn weet waar deze te vinden is...
 
Informatie
Voor meer informatie en over het boeken van de vergaderruimte, kunt u contact opnemen met Mariëlle Overboom van het bestuursbureau van Talent. Telefoon: 0229-282040 of m.overboom@talenthoorn.nl. Via deze website houden wij u op de hoogte van nieuwe evenementen in het Lokaal van de Toekomst. Zie daarvoor het menu 'Informatie Activiteiten'.
Adresgegevens

Stichting Talent

Nieuwstraat 23A
1621 EA Hoorn
Telefoon: 0229-282040
Mail: info@talenthoorn.nl