Loyalis

IPAP
 
Bron: Loyalis

Bij de aanvang van hun aanstelling worden nieuwe personeelsleden geďnformeerd over de mogelijkheid om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Door verschillende besturen is echter het verzoek gedaan om deze mogelijkheid ook bij de zittende personeelsleden onder de aandacht te brengen. Zoals wellicht bekend zal zijn, vallen alle personeelsleden sinds 1 januari 2006 onder de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Bij arbeidsongeschiktheid biedt de WIA in veel gevallen een uitkering. Werken zij binnen het onderwijs, dan kunnen zij verder een aanvulling krijgen uit hun pensioenregeling.

Inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan erg tegenvallen en aanvullende verzekeringen kunnen zinvol zijn. De IPAP verzekering is voor iedereen die werkzaam is bij een werkgever die bij ABP is aangesloten. De verzekering is een aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsuitkering. De premie wordt verrekend met het salaris en is niet afhankelijk van leeftijd of geslacht. Men kan een aanvraagformulier downloaden via
www.loyalis.nl of telefonisch aanvragen bij de klantenservice van Loyalis. Zij zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 19 uur: telefoonnummer 045 - 579 61 11.

Extra inkomen:
Stel een werknemer die het IP Aanvullingsplan heeft, wordt volledig en duurzaam arbeidsongeschikt. Dan vult deze verzekering het inkomen aan tot 85 procent van het oude salaris.

Wordt hij gedeeltelijk arbeidsongeschikt, werkt hij niet of niet voldoende, dan biedt het IP Aanvullingsplan een aanvulling tot 70 procent. Die krijgt de werknemer bovendien tot hij 65 jaar wordt. Gaat hij meer verdienen, dan stijgt het totale inkomen. Meer werken loont dus bij het IP Aanvullingsplan.

Kan hij volgens UWV nog 65 procent of meer van zijn oude inkomen verdienen? Dan is de werknemer niet arbeidsongeschikt. Het is de bedoeling dat hij bij zijn werkgever in dienst blijft. Krijgt hij daar ander werk, tegen een lager salaris? Dan biedt het IP Aanvullingsplan een aanvulling van 80 procent van het inkomensverlies. Tien jaar lang. Voorwaarde is wel dat de werknemer ook het inkomen verdient dat hij volgens UWV nog kan verdienen.

 
IP Aanvullingsplan in de praktijk
Claudia is 30 jaar. Bij haar indiensttreding heeft zij het IP Aanvullingsplan bij Loyalis gesloten, voor dekking bij zowel volledige als gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Twee jaar geleden is zij ziek geworden. Haar salaris van € 30 000 bruto per jaar is in deze periode (gedeeltelijk) doorbetaald. Na die twee jaar heeft UWV bepaald dat zij gedeeltelijk arbeidsongeschikt is. Haar arbeidsvermogen is nog 40 procent. Ook heeft UWV bepaald hoeveel zij nog kan verdienen. In welke situaties krijgt Claudia welk inkomen?

 
situatie van Claudia
inkomen zonder IPAP
met IPAP
stel zij verdient precies het bedrag dat UWV voor haar heeft vastgesteld
88%
88%
stel zij verdient daar de helft van
 
 
maximaal 5 jaar krijgt zij
76%
76%
daarna
68%
76%
stel zij verdient minder dan de helft
 
 
maximaal 5 jaar krijgt zij
70%
70%
vervolgens 10 jaar
39%
70%
daarna tot 65 jaar
22,4%
70%
Adresgegevens

Stichting Talent

Nieuwstraat 23A
1621 EA Hoorn
Telefoon: 0229-282040
Mail: info@talenthoorn.nl