Werken bij Talent

Wil je ook onderdeel uitmaken van Talent en samen met ons bijdragen aan goed onderwijs in West-Friesland?

Wat betekent werken bij Talent?

Werken bij Talent is werken in een uitdagende en inspirerende omgeving waarin de belangen van kinderen voorop staan. En de professional doet er toe. Alle medewerkers werken vanuit de drie beloftes van Talent:
  • Doelbewust in beweging
  • Gedreven doen wat we zeggen
  • Ruimte voor eigenheid

Lees verder...

Vacatures

Kindcentrum KlimOp in Zwaag zoekt:

een leerkracht voor 2 dagen (wtf 0,4) voor groep 3/4

Wij zoeken een flexibele, energieke, positieve collega met teamgevoel. Daarbij hebben wij iemand nodig met ervaring in groep 3 en 4, met kennis over het aanvankelijk leesonderwijs en die goed weet aan welke cruciale doelen in leerjaar 3 en 4 gewerkt moet worden.

Tevens zijn we op zoek naar

een ervaren intern begeleider voor twee dagen (WTF 0,4 FTE)

Alle intern begeleiders van Talent maken onderdeel uit van een IB-netwerk, waarin veel wordt samengewerkt en kennis en ervaring wordt gedeeld. Je staat er dus nooit alleen voor, al heb je een belangrijke coördinerende, signalerende en coachende taak in je eigen schoolteam. De IB-er draagt op deze manier in belangrijke mate bij aan de onderwijskwaliteit in de school.
Het team van KlimOp bestaat uit leerkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers van onze partner SKH. Vanaf aankomend schooljaar zal er op KlimOp ook een Talent Kopklas draaien.
Kijk op www.obsklimop.eu voor meer informatie over ons gezellige kindcentrum.
Sollicitaties kunt u sturen naar Eudia Piqué (Directeur KlimOp kindcentrum). Het e-mailadres is: directie.klimop@talenthoorn.nl

De Montessorischool Hoorn is op zoek naar

een fulltime leerkracht (in principe) voor de bovenbouw

in de binnenstad (groep is bespreekbaar).

Montessorischool Hoorn is een moderne school die de nieuwste inzichten op leren en ontwikkelen verbonden heeft met de kernwaarden van het Montessori-onderwijs.
Deze kernwaarden zijn nog steeds van kracht. Ook in de moderne wereld is het "leer het mij zelf te doen" een belangrijk waarde. De voorbereide omgeving nodigt uit tot leren en ontdekken, dit in vrijheid van gebondenheid. Binnen de school heerst een sterk pedagogisch klimaat. Respect voor en naar elkaar is herkenbaar op alle lagen. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor de sfeer en veiligheid op school.

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die ons team wil komen versterken. Binnen een lerende organisatie, waar we elke keer weer de schouders onder zetten om zo ons onderwijs verder te ontwikkelen en te verbinden met het gedachtegoed van Maria Montessori. Afgelopen jaar hebben we een teamscholing afgerond op gebied van referentieniveaus. Dit en komend schooljaar richten we ons op het rekenonderwijs. Bereidheid tot verdieping in de Montessori-aanpak en op termijn scholing zijn benoemingsvoorwaarden.

Je sollicitatiebrief en cv kun je mailen naar j.van.emst@talenthoorn.nl

Open sollicitatie en vervangingspool

Wil je graag bij ons aan de slag? Stuur dan een open sollicitatie naar vacature@talenthoorn.nl met jouw voorkeuren en dan nemen wij contact met je op.

Wil je liever werken in onze vervangingspool? Ook dat is een mogelijkheid.
Stuur je cv en korte motivatie naar vacature@talenthoorn.nl.

Voor meer informatie over werken bij Talent dan kun je een e-mail sturen naar info@talenthoorn.nl of neem contact op met het bestuurskantoor via 0229 282 040.

Stagiaires / Leraar in opleiding

Stichting Talent werkt intensief samen met twee PABO's (InHolland in Alkmaar en Haarlem en IPABO in Amsterdam) voor op het opleiden van studenten in onze scholen. Van beide PABO's lopen studentes stages op de scholen van Talent: van 1e jaars tot en met 4e jaars. Talent vindt het van groot belang dat studenten vanuit de praktijk begeleiding krijgen om een goede startbekwame leraar te worden. Binnen Talent zijn twee schoolopleiders die de studenten begeleiden op de opleidingsscholen. Binnen de school heeft elke student ook een mentor. Wij bieden studenten naast begeleiding, scholing ook intervisie aan.

Talentvolle studenten maken, na het behalen van hun diploma, een grote kans op een vaste baan bij Talent. Aan het eind van het schooljaar 2017-2018 zijn alle leraren in opleiding in dienst gekomen bij Talent.
Voor vragen over een mogelijke stage kun je contact opnemen met de stagebegeleider binnen de PABO waar je studeert.
Wil je meer informatie over Talent? Stuur dan jouw vragen naar a.kater@talenthoorn.nl of naar j.kuiper@talenthoorn.nl.

De Startende leraar

Voor de pas afgestudeerde leraar verzorgen de schoolopleiders een introductieprogramma dat bestaat uit kennisuitwisseling, lesbezoeken en intervisie. Specifiek voor startende leraren is er binnen de Talent Academie een cursus- en trainingsaanbod.

De Talent Academie: samen werken aan Talent

Werken in het primair onderwijs is afwisselend en uitdagend. Je hebt veel kennis en vaardigheden nodig. Zaken die je vooral in de praktijk opdoet. Het grootste deel van het leren doe je in de praktijk, in de school, in de klas en van en met elkaar. Talent is een lerende organisatie. Niet alleen onze leerlingen leren elke dag, ook alle medewerkers bij Talent leren elke dag. Talent wil het leren van zijn medewerkers op diverse manieren ondersteunen. Een van die manieren is de Talent Academie.