Werken bij Talent

Wilt u ook onderdeel uitmaken van Talent en samen met ons bijdragen aan goed onderwijs in West-Friesland?

Wat betekent werken bij Talent?

Werken bij Talent is werken in een uitdagende en inspirerende omgeving waarin de belangen van kinderen voorop staan. En de professional doet er toe. Alle medewerkers werken vanuit de drie kernwaarden van Talent:
  • Doelbewust in beweging
  • Gedreven doen wat we zeggen
  • Ruimte voor eigenheid

Lees verder...
 

Wilt u ook onderdeel uitmaken van Talent?

Talent is altijd op zoek naar krachtige en gedreven professionals die samen met ons de verantwoordelijkheid willen nemen om ons onderwijs elke dag weer beter te maken. Dat kan op verschillende manieren: op een school, op meerdere scholen of in de (regionale) vervangingspool. Als medewerker krijgt u een aanstelling bij de stichting. Dit betekent dat het mogelijk is om op alle scholen van de stichting te werken.

Wilt u onderdeel uitmaken van ons team en werken in een uitdagende en inspirerende omgeving? Mail dan uw cv en een korte motivatiebrief naar vacature@talenthoorn.nl 
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@talenthoorn.nl of neem contact op met het bestuurskantoor: 0229 - 280 040.
 

Stagiaires / Leraar in opleiding

Stichting Talent werkt intensief samen met twee PABO’s (InHolland in Alkmaar en Haarlem en IPABO in Amsterdam) voor op het opleiden van studenten in onze scholen. Van beide PABO’s lopen studentes stages op de scholen van Talent: van 1e jaars tot en met 4e jaars. Talent vindt het van groot belang dat studenten vanuit de praktijk begeleiding krijgen om een goede startbekwame leraar te worden. Binnen Talent zijn twee schoolopleiders die de studenten begeleiden op de opleidingsscholen. Binnen de school heeft elke student ook een mentor. Wij bieden studenten naast begeleiding, scholing ook intervisie aan.

Talentvolle studenten maken, na het behalen van hun diploma, een grote kans op een vaste baan bij Talent. Aan het eind van het schooljaar 2017-2018 zijn alle leraren in opleiding in dienst gekomen bij Talent.

Voor vragen over een mogelijke stage kunt u contact opnemen met de stagebegeleider binnen de PABO waar u studeert.
Wilt u meer informatie over Talent? Stuur dan uw vragen naar a.kater@talenthoorn.nl of naar j.kuiper@talenthoorn.nl. 
 

De Startende leraar

Voor de pas afgestudeerde leraar verzorgen de schoolopleiders een introductieprogramma dat bestaat uit kennisuitwisseling, lesbezoeken en intervisie. Specifiek voor startende leraren is er binnen de Talent Academie een cursus- en trainingsaanbod. 
 

De Talent Academie: samen werken aan Talent

Werken in het primair onderwijs is afwisselend en uitdagend. U heeft veel kennis en vaardigheden nodig. Zaken die u vooral in de praktijk opdoet. Het grootste deel van het leren doet u in die praktijk, in de school, in de klas en van en met elkaar. Talent is een lerende organisatie. Niet alleen onze leerlingen leren elke dag, ook alle medewerkers bij Talent leren elke dag. Talent wil het leren van zijn medewerkers op diverse manieren ondersteunen. Een van die manieren is de Talent Academie.
Lees verder...