Ooievaarsnest loopt 1.850 euro bij elkaar voor Ouderenfonds

22 april 2023
Koningsspelen en een sponsorloop; er werd flink gesport in Zwaag!
Op vrijdag 21 april vonden op veel plaatsen de Koningsspelen plaats, maar bij het Ooievaarsnest in Zwaag werden de sportieve prestaties gekoppeld aan een goed doel. De kinderen renden namelijk zo veel mogelijk rondjes rond het kindcentrum om geld op te halen voor het Nationaal Ouderenfonds.

De ochtend werd georganiseerd in samenwerking met de studenten van het Wijkleercentrum, onderdeel van het Horizon College. Het wijkleercentrum en kincentrum Ooievaarsnest zijn buren. En in het kader van samenwerken met/in de wijk, zijn er warme contacten tussen de twee scholen. Studenten komen bijvoorbeeld wijkleren bij de opvang of het onderwijs binnen het Ooievaarsnest. Niet lang geleden ontstsond het idee om samen een evenement voor een goed doel te organiseren. Gezien het feit dat de studenten van het Wijkleercentrum worden opgeleid in de richting Zorg en Welzijn, was de keuze voor het Nationaal Ouderenfonds snel gemaakt. Het doel werd om zo veel mogelijk geld in te zamelen om het voor ouderen mogelijk te maken een dagje naar het strand te gaan. Hiervoor zijn speciale strandrolstoelen nodig en natuurlijk de nodige begeleiding.

In de aanloop naar 21 april gingen de kinderen van het Ooievaarsnest op zoek naar sponsors. Middels een handige QR code kon iedereen een donatie doen voor het Ouderenfonds. De teller liep direct al lekker op en dat was natuurlijk een mooie stimulans voor iedereen om extra veel rondjes te rennen. Na een ochtend vol sportieve pret op het voetbalveld van de Westfriezen verzamelden zich kinderen, ouders en opa's en oma's bij het Wijkleercentrum. Na een aanmoedigingswoordje van de wethouder en een gezamenlijke koningsspelen dans, kon het startsein voor de sponsorloop worden gegeven. Langs het versierde parcours stonden ouders en grootouders de kinderen aan te moedigen. Zo nu en dan kon er even een slokje water genomen worden en hup, weer verder! Het was een kleurrijk gezicht, al die kinderen in de mooie oranje hesjes. Zelfs de jongste leerlingen hielden het heel goed vol en slaagden erin een kaart vol stempels te halen. Moe maar voldaan zagen de kinderen na afloop hoeveel geld zij bij elkaar hadden gerend: ruim 1.850 euro! Een prestatie om trots op te zijn en dit mooie bedrag werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen door de dircteur van het Ouderenfonds.

De fijne samenwerking tussen het Horizon College en het Ooievaarsnest levert in de toekomst vast nog meer mooie activiteiten op!