De nieuwe Jules Verne

16 november 2020
De Jules Verne bestaat al 50 jaar, maar is volop in ontwikkeling met het Michaela concept: ijzersterk onderwijs binnen glasheldere regels en structuur.
De nieuwe Jules Verne school

De Jules Verne school is al 50 jaar verbonden aan de Grote Waal in Hoorn. De school is een begrip in de wijk en wil vooral een fijne en veilige plek bieden voor de kinderen uit de buurt. Daarom is de Jules Verne een nieuwe weg ingeslagen. Samen met een select aantal andere scholen brengt de Jules Verne het Michaela concept uit Londen naar Nederland. Dit concept is vernoemd naar een bijzondere en uiterst succesvolle school in Londen en staat voor gelijke kansen realiseren voor alle kinderen, ongeacht achtergrond of thuissituatie. Op de school heerst een ijzeren discipline: de kinderen weten wat er van hen wordt verwacht qua gedrag en inzet. Wie hard werkt wordt beloond met kennis en kennis biedt kansen. Met de invoering van het Michaela concept is dat precies wat ook de Jules Verne school wil bereiken. Gelijke kansen voor ieder kind om op te groeien tot volwaardige deelnemers aan de maatschappij.

De pijlers van het Michaela schoolconcept:

Kennis is toekomst: Kennis staat centraal in het leren en het leven. Pas als leerlingen de juiste kennis hebben verworven, kunnen zij als volwaardige, democratische burgers deelnemen aan de maatschappij.

Discipline is vrijheid: Door discipline geven wij leerlingen de kans terug om de regie te pakken over hun leven en toekomst, ondanks hun achtergrond of thuissituatie.

Hoge verwachtingen van gedrag en leren van alle leerlingen: Van alle leerlingen wordt hetzelfde gedrag en houding verwacht. Van iedere leerling wordt verwacht dat hij/zij hard werkt en samen zorgen wij ervoor dat geen enkele leerling achterloopt.

Oefening is de sleutel tot vaardigheid: Door gerichte oefening en veel gestructureerde herhaling krijgen leerlingen de kans om een hoog niveau van vaardigheid in alle vakken te ontwikkelen.


Voor meer informatie over de nieuwe Jules Verne school kunnen ouders een kijkje nemen op de website www.obsdejulesverne.nl of een afspraak maken met Aaldert Goverts via 0229 217169.

Obs de Jules Verne
Orionstraat 135, Hoorn

Binnen de Jules Verne zijn ook kinderopvang en peutergroep van SKH en de Talent Kopklas gevestigd.